יום עם קרל רוג'רס
סמינר קליני מעשי למטפלים
יום שישי 08.09, מ-09:00 עד 13:00
בישראל בימינו, כאשר אדם תוהה לאיזה ‘סוג’ מטפל ללכת, וכאשר מטפל מזהה את עצמו בציבור, עולות שתי אפשרויות עיקריות – CBT או דינמי, דינמי או CBT. אך מה על הזרם ההומניסטי, אשר הצהיר על עצמו כחלופה לשני זרמים אלו? לאן נעלמו כל ההומניסטים? ומהו, בעצם, טיפול הומניסטי-רוג’ריאני?
קרל רוג’רס הוא אחת מהדמויות המשפיעות ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה. הוא המטפל החמישי הכי המצוטט בכל הזמנים, מוביל ומיסד את הזרם ההומניסטי בפסיכותרפיה, והיה נשיא ה-American Psychological Association (APA). חלק גדול מהפרקטיקות היום יומיות שלנו, כאלו שאנו כבר לוקחים כמובנות מאליהן, פותחו וקודמו רבות על ידו, הרבה לפני שהיו מקובלות – הבעת אמפתיה, שיקוף, ישיבה פנים מול פנים, כבוד ללקוח ולבחירות שלו, טיפוח יכולת כיוון-עצמי, חשיפה עצמית ועוד.
ועם זאת, בארצנו הקטנה כמעט ואין מדברים עליו. אין איש מעביר או עובר קורסים על רוג’רס, אין דיונים בפורומים ואין מאמרים המתפרסמים על פעלו. רבים מאיתנו יושבים וקוראים בו בסתר בבית, שואלים עצמנו שאלות על הערכה ללא-תנאי, הגשמה עצמית, ופתיחות-לחוויה. מנסים לראות מולנו בני-אדם ולא רק אבחנות. אך הדרך ארוכה מכאן ועד הדיאלוג הפתוח המאפיין את הגישה ההומניסטית, הטיפולית והמחקרית כאחד.
לכן, לאוהבי ההומניזם ולאלו שרוצים להכיר, אנו מזמינים אתכם להזדמנות ייחודית, יום עם רוג’רס:
- נצפה בו מטפל, נעצור מדי פעם ונשוחח – כיצד הוא עושה זאת? מה הוא אומר? מה הוא אינו אומר? מהי שפת הגוף שלו ושל המטופל? האם קיימת “פרקטיקה רוג’רייאנית”?
בשנים האחרונות אספנו כל מיני הקלטות, חלקן לא ניתן להשיג באינטרנט, של רוג’רס מטפל ומרצה. - נקרא מאמרים. מהם העקרונות של הטיפול? כיצד הם מתבטאים בפועל? מהן הטכניקות והדקויות של העבודה הטיפולית? האם קיימת תיאוריה טיפולית הומניסטית?
- נדון בקבוצות ונתרגל יחד . כיצד הצפייה משפיעה עלינו כמטפלים? מה נאמץ לפרקטיקה שלנו?
- נדבר על רוג’רס כאדם וכאיש מקצוע, על המורשת שלו, על הדברים שהוא חקר ופרסם.
- נשאל – ההומניזם לאן? בארץ ובעולם? בעתיד הקרוב והרחוק?
קהל יעד
מחיר:
הרשמה:
מקום
מוצא 9, רמת גן.
חניה בשפע ברחוב ובסביבה
על המנחים
הסמינר יועבר על ידי נפתלי אדרי ונמרוד תום אורן, ברוח הומניסטית של חוויה וחקירה משותפת.
נפתלי אדרי הוא פסיכולוג רפואי מומחה, עוסק ביישומים של היפנוזה והיפנואנליזה, ובשנים האחרונות חוקר בעיקר את ההיבטים הגופניים והלא מילוליים של התקשורת הטיפולית. מרכז בשנים האחרונות את הפעילות של המרכז לטיפול בהיפנוזה בהדסה עין-כרם.
נמרוד תום אורן הוא מטפל בגשטאלט והומניסט, החוקר את היסודות הפילוסופיים של ההומניזם והאקזיסטנציאליזם המוקדם. עוסק בשילוב שיטות מבוססות-מיינדפולנס בטיפול בהפרעות אישיות, ומתמקד בהתערבויות טיפוליות ממוקדות בחווית ההווה וזיכרון אפיזודי. מדריך ומרצה על שיטות הגל השלישי ב-CBT.